Cserépkályha sütővel

Régen a fatüzelésű sparheltek, sütők, kemencék mindennaposnak számítottak. Ott voltak minden ház konyhájában. Mára ezeket a megoldásokat kiszorították a modernebb, gáz vagy villanyfűtésű megoldások, köszönhetően azok kényelmesebb, és könnyebben használható mivoltának.

cserépkályha sütővelakkor mégis Miért érdemes sütőt építtetni a cserépkályhánkba?

Talán hallottuk már azt nagyszüleinktől, vagy mi magunk is tapasztaltuk, hogy az igazi fatüzelésű kemencékben, sütőkben még az étel íze is más. Éppen ezért sokan kíváncsiak, vágynak egy ilyen megoldásra. Ennek a legtökéletesebb helytakarékos alternatívája az, hogyha kályhánkba beépíttetünk egy sütőt. Ez lényegében egy kifejezetten erre a célra készített sütőajtó, egy fém dobbal összeépítve.

A sütőben gyakorlatilag bármilyen ételt készíthetünk. Kezdve a sült húsoktól, a héjában sült krumplin, a pizzán át kenyeret, sós süteményt, pitét. Sőt, alacsonyabb hőmérsékleten használhatjuk gyümölcsök aszalására, és magvak pirítására is. De sokan szeretik használni az ételek felmelegítésére, mikró helyett.

Természetesen, használatához némi tapasztalat szükséges. Ismerni kell a különböző ételek elkészítéséhez szükséges hőmérsékleteket, sütési időket. Szükséges egy jó minőségű hőmérő.

Kevesen tudják:

Emellett van egy második hasznos funkciója is, mely kevésbé közismert, mégpedig hogy hődobként szolgál. Ez annyit jelent, hogy míg hideg begyújtás után a cserépkályha teljes átmelegedésére 1,5-2 órát várni kell, addig a sütő, köszönhetően a fém jó hővezetésének, nyitott ajtó mellett, szinte azonnal elkezd hőt sugározni.

Kinek ajánljuk?

Bátran ajánlom bárkinek, akik szeretnek kísérletezni, hagyományos sütési technikával szeretnék bővíteni az ételkészítési lehetőségeket otthonukban.

Úgy érzi, hogy ideális lenne önnek egy cserépkályha sütővel?

Tekintse meg referenciáinkat, és kérjen ingyenes ajánlatot az Önnek leginkább tetszőkre.

MEGNÉZEM