Vízteres kandalló

A vízteres kandallóbetétek bevezetőjét egy kis múltba való visszatekintéssel kezdeném. A vízteres/vízbetétes megoldások nagyjából 10-15 évvel ezelőtt kezdtek megjelenni, amikor az energiaválság kezdett kibontakozni. Megjelent az igény vevői oldalról olyan megoldásokra, amelyek képesek az adott helyiségen kívül lévőket a kandallóval előállított meleg vízzel, radiátorok segítségével fűteni.  Kezdetben csak néhány helyiség fűtését szerették volna ezzel megoldani. Később megmutatkozott az igény olyan megoldásokra, melyek képesek a meglévő gázzal működő központi fűtésrendszerre rásegíteni. Kiforrott technológiai hiányában ezek a megoldások kezdetben, nem minden esetben voltak tökéletesek. Mára elérték azt a fejlettségi szintet, hogy a központi fűtésre köthető kandalló betétek önálló fűtési módként alkalmazhatóak. Így képesek felmelegíteni és melegen tartani 100-200 nm-es lakásokat is.

A vízteres kandallóbetétek felépítése annyiban tér el a hagyományos légfűtő kandallóbetétektől, hogy a kandallóbetéthez hozzákapcsoltak egy vizes hőcserélőt, ami fűtési meleg vizet állit elő.

Miért érdemes ezt választani?
vízteres-kandalló
Vízteres kandallóbetéttel ellátott csempekandalló

Előnye a légfűtő kandallókkal szemben, hogy magasabb a hatásfokuk, nemcsak azt a légteret fűti ahová telepítették, illetve hosszabb ideig képesek melegen tartani a lakást, köszönhetően a víz hőtároló kapacitásának. Ráadásul a vízteres fatüzelésű kandallók nemcsak fűtési meleg vizet állítanak elő a radiátorok, fűtőpanelek és padlófűtés számára, hanem összeköthetők a már meglévő fűtő rendszerekkel, így a fatüzelésű vízteres kandallók képesek fürdőszobai- és konyhai használatra alkalmas meleg víz előállítására is. A meleg vizet melegvíztárolókban is össze lehet gyűjteni, így folyamatosan rendelkezésre áll a kívánt hőmérsékletű víz. Továbbá a kandallótípusoknak a másik rendkívül pozitív tulajdonsága, hogy a víz hőelvonó képessége miatt kiváló szabályozó tulajdonsággal is bír. Így nincs túlzottan meleg abban az egy helységben ahol a kandallót beépítették, hanem a lakásban mindenhol egyenletesen eloszlik a hő.

Tény, hogy a központi fűtésre köthető kandalló napjaink egyik leghatékonyabb fűtéstechnikai eszköze.

Természetesen ez a helyzet nem olyan egyszerű, mint amennyire tűnik. A vízteres kandalló és hozzá kapcsolódó rendszerek komplexek. De csak egyszeri idő és pénz ráfordítást igényel, viszont árát rövid időn belül képes megtéríteni.

 

Úgy érzi, hogy ideális lenne önnek egy Vízteres kandalló?

Tekintse meg referenciáinkat, kérjen ingyenes ajánlatot az Önnek leginkább tetszőkre és jelölje meg, hogy vízteres kandallóbetéttel kéri az árat.

MEGNÉZEM