Csempekandalló

A csempekandallónak nevezzük azokat a fűtőtesteket, ahol egy zárt tűzterű, fémből készült kandallóbetét van körbeépítve kályhacsempével.

Az épített csempekandallók közkedveltek a kandalló építését tervezők körében, mivel megjelenésük rendkívül esztétikus és dekoratív. Igény szerint formai kialakítása akár nagyon hasonló lehet egy cserépkályhához, de tulajdonságai sok tekintetben eltérnek attól.

Számos esetben jó választás lehet a cserépkályhával szemben:

csempekandalló kandallókályhaÜzemeltetésük és üzemben tartásuk kevesebb figyelmet igényel, mint a hagyományos (hosszú füstjáratos) cserépkályháknak, köszönhetően a kandallóbetét egyszerű felépítésének. Fűtő teljesítményüket hősugárzással, illetve a levegő keringetésével adják le.

A kandallók előnye a fém hővezető képessége miatt a begyújtást követő gyors hőleadás, súlya egyharmada- fele egy cserépkályhának, így akár kisebb teherbírású aljzatra illetve födémre is építhető. Továbbá megépítése kevesebb időt vesz igénybe, mint egy hagyományos cserépkályhának.
Hátránya az alacsony tömege miatt, a kis hőtároló képessége.  Ennek az orvoslására fejlesztették ki az úgynevezett folyton égő kandalló betétet. Ezek a korszerű, gazdaságos kandalló betétek alacsony fafogyasztással, akár nyolc-tíz órán keresztül izzásban tartják a fát.

Fontos tudni, hogy az hagyományos kandallóbetéttel ellátott csempekandalló az égéshez szükséges levegőt abból a helyiségből nyeri, ahová beépítették. Emiatt ajánlott megoldás a külső-légbevezetéses kandallóbetét választása. Ennek lényege, hogy az égéshez szükséges levegőt a kandalló nem az épület meleg levegőjéből használja el, hanem légcsatornán keresztül, a kinti „hideg” levegőből nyeri. Így egy teljesen zárt fűtésrendszer építhető ki, függetlenítve a kandallót a lakás levegőjétől.

A külső égési levegő bevezetése történhet a kéményen keresztül, az aljzaton vagy a födémen keresztül kialakított légcsatornán át. Légcsatornán keresztül egyenesen a tűztérbe kerül az égési levegő. Ez különösen hasznos és szükséges olyan lakásokban ahol a nyílászárók jól szigeteltek, légtömörek.
A műszaki fejlesztéseknek köszönhetően egyre nagyobb teret nyernek a vízteres kandallóbetétek. A kandalló a központi fűtésrendszerhez csatlakoztatva részben, vagy akár egészben kiválthatja a gáz vagy más fűtési megoldást.

Kinek ajánljuk?

Szeretettel ajánljuk azoknak a megrendelőinknek, akik begyújtás után viszonylag gyorsan szeretnének meleget a kandalló környezetében, kevés figyelmet igénylő, könnyedén használható és karbantartható, hangulatos fűtésmódra vágynak.

Úgy érzi, hogy ideális lenne önnek egy csempekandalló?

Tekintse meg referenciáinkat, és kérjen ingyenes ajánlatot az Önnek leginkább tetszőkre.

MEGNÉZEM