Kandalló sütővel

Régen a fatüzelésű sparheltek, sütők, kemencék mindennaposnak számítottak. Ott voltak minden ház konyhájában. Mára ezeket a megoldásokat kiszorították a modernebb, gáz vagy villanyfűtésű megoldások, köszönhetően azok kényelmesebb, és könnyebb használatának.

Ennek ellenére érdemes sütőt kérni kandallónkba! miért?

kandalló sütővel
Mert egy igazi fatüzeléses sütőben még az étel íze is más. Ezért sokan kíváncsiak, vágynak egy hagyományos megoldásra.  A sütőben gyakorlatilag bármilyen étel elkészíthető, kezdve a sült húsoktól, a köreteken át, egészen a desszertig. Kenyerek, sütemények, héjában sült krumpli, pizza, és omlós pite süthetőek benne. Sőt, alacsonyabb hőmérsékleten használhatjuk gyümölcsök aszalására, és magvak pirítására is. Használható mikró helyett ételeink melegítésére.

Természetesen, használatához némi tapasztalat szükséges. Ismerni kell a különböző ételek elkészítéséhez szükséges hőmérsékleteket, sütési időket. Szükséges egy jó minőségű hőmérő.

A cserépkályhákba épített sütők már régóta jelen vannak, de szerencsére már azoknak sem kell búslakodniuk, akik kandalló mellett döntöttek, és sütőt szeretnének hozzá. Ugyanis több hazai kandallógyártó kínál már légfűtéses kandallóbetétre szerelt sütőket.

Kevesen tudják:

A kandallóba épített sütő több funkciós, hiszen egyrészt sütésre, melegítésre használható, másrészt a kandallóbetét ilyen módón megnövelt hőleadó felülete miatt, hatásfok javító hődobként is funkcionál, így még több meleg hasznosul a lakásunkban, gazdaságosabbá téve a kandallóval való fűtést.

Kinek ajánljuk?

Bátran ajánlom mindenkinek, akik szeretnek kísérletezni, hagyományos sütési technikával szeretnék bővíteni az ételkészítési lehetőségeket otthonukban.

Úgy érzi, hogy ideális lenne önnek egy sütős kandalló?

Tekintse meg referenciáinkat, és kérjen ingyenes ajánlatot az Önnek leginkább tetszőkre.

MEGNÉZEM