MENÜ

Hordozható kandalló, hordozható cserépkályha

Kis alapterületükkel mindkét berendezés, kedvelt megoldás kínál, hétvégi házak, nyaralók, de kisebb lakások főként őszi, tavaszi átmeneti, de akár műhelyek, garázsok, fűtésére. Hatásfokuk a fatüzelésű megoldások közül a legkevésbé jó a hordozható kandallóé, nagyjából ≤70% körüli, a hordozható cserépkályháé némileg magasabb, ezért valamint kis fűtőfelülete miatt használata főleg kiegészítő fűtésnek ajánlott.

A Hordozható kandallóról:

A hordozható kandalló egy hőálló lemezből, jobb esetben öntvényből készült fűtő berendezés, (opcionálisan) kerámia burkolattal körbe építve. A kerámia köpeny hőtárolást biztosít kályhánknak, esztétikailag össze sem hasonlítható egy sima „fémburkolatú” kandallóval. Ebben az esetben a kerámia burkolat és a fűtő betét között légrés van. Fűtő teljesítményét, szinte azonnal, hősugárzással és légfűtéssel adja le. Azonnal hőt sugároz az ajtó nagyméretű üvegén keresztül, légfűtéssel a kandalló burkolat és a betét közötti légrésben felmelegedő levegő által, majd a csempeburkolat átmelegedése után, teljes teljesítménnyel, hősugárzással. Nem rendelkezik jó hőtároló kapacitással, amilyen gyorsan képes átmelegedni, olyan gyorsan ki is hűl. Amíg a folyamatosan tudjuk a tüzet táplálni, tökéletesen kiszolgál.
A kisebb, kerámia burkolat nélküli hordozható kandallók tömege lényegesen alacsonyabb, mint a hordozható cserépkályháké, a gyengébb minőségű kerámia burkolat nélküliek súlya nagyjából 40 kg-tól indul, de a jobb minőségű, kerámia burkolattal és samottozással ellátottak súlya akár a 150-170 kg-ot is elérheti.

Összegezve:

Előnye a hordozható cserépkályhákkal szemben, hogy könnyebben és kedvezőbb áron beszerezhetőek, begyújtást követően azonnal elkezdenek meleget sugározni, de a tűz elalvását követően hamar ki is hűl. Mozgatásuk a legtöbb esetben egyszerűbb.

Előnyük hogy: Lényegesen olcsóbbak, mint egy cserépkályha, beüzemelésük roppant egyszerű, nincs szükség szakemberre. Már egy 140-150 mm átmérőjű kéménybe is beköthetőek. Esztétikumával jó hangulatot kölcsönöz otthonunknak. Mobilitása lehetővé teszi, hogy egy esetleges költözés alkalmával ne kelljen megválni kedvenc kályhánktól.

Általunk Gyártott és Épített Hordozható Cserépkályhák

A Hordozható cserépkályháról:

Hagyományos módon épített hordozható cserépkályha belső szerkezetében egyedileg kialakított, épített tűztér van. A kályhatest kerámia és samott építőanyagokból, kisméretű tömör téglából, tetőcserépből, agyag felhasználásával készül. Tömegének köszönhetően jó hőtároló képességgel bír, de begyújtás után kis időnek el kell telnie, mire elkezd hőt sugározni. Szerkezeti kialakításának és a felhasznált anyagok minőségének és mennyiségének döntő szerepe van, abban, hogy az adott kályha mennyi ideig tudja tárolni, visszasugározni a meleget. Folyamatos hőntartás mellett egy-két helyiség fűtésére alkalmas és a tűz elhamvadása után még pár órán keresztül melegen tartja a helyiséget.
Stílus kialakítás szempontjából sokkal több variáció lehetséges, mint a kandallók esetében. A rengeteg féle szín és csempe kombinációval kérhető, különböző stílusú öntvény ajtókkal, de akár üveges ajtóval, hamuzó ajtóval is készülhet.
Tömege általában 250-350 kg között alakul, így mozgatásához legalább 4-5 emberre szükség van.

Összegezve:

Beszerzése többe kerül, mint a legtöbb hordozható kandalló esetében. Cserébe magasabb hatásfokkal, és jobb hőtároló kapacitással és variálhatósággal rendelkezik.

Megtetszett az itt látható hordozható cserépkályha valamelyike?

Csak kattintson annak a terméknek a megnevezésére amelyik leginkább tetszik, utána válasszon hozzá egy színt, és a termék adatlapján pedig megtudhatja a hordozható cserépkályha árát, méretét és egyéb tulajdonságait.