MENÜ

Mit kínálunk?

Új kandalló kivitelezési segédlet

Ingyenes helyszíni felmérés és árajánlat

Minden ház felépítése más, emiatt több tényezőn múlik, hogy adott helyiségbe milyen kandalló épülhet. Számtalan kérdés szokott felmerülni egy új kandalló kivitelezése előtt, ezért a kívánt elképzelések megbeszélése, a pontos árajánlat és a buktatók elkerülése érdekében cégünk ingyenes helyszíni felmérést és szak-konzultációt végez, hogy Ön pontosan azt kapja, amit vár.

Pontos 3D-s látványterv

Modern számítógépes rajzok segítségével előre megtekinthetővé válik a kandalló. Láthatóvá válnak az arányok, a felépítés, a színek összhangja. Ha valami mégsem úgy mutat, mint ahogy azt Ön elképzelte, az még a tervezési fázisban módosítható és nem a kész kandallón fogja látni, hogy valami mégsem olyan lett, mint amilyen végeredményt várt.

Mindent egy helyen

Nem kell egyszerre több szakemberrel egyeztetnie, szervezkednie. Minden kivitelezési bonyodalmat elvégzünk Ön helyett. Egyszeri konzultáció keretein belül elmondja elképzeléseit, ez alapján elkészítjük a tervrajzokat és árajánlatot, annak elfogadása után a megbeszélt időpontban szakembereink elkezdik a kivitelezést az Ön otthonában.

Miben másak az általunk készített kandallók?

Milyen anyagból építjük a kandalló burkolatát

Csak speciális kandallóépítéshez fejlesztett Grenaisol lapokból építünk

Nem használunk sem Ytongot sem tűzálló gipszkartont

(Gipszkartont és Ytong közvetlenül nem alkalmas kandallóépítésre, csakis kizárólag megfelelően elszigetelve szabad használni, de Ytong ülőke építésére tökéletesen megfelel)

Kizárólag a legjobb minőségű kandallóbetéteket használjuk

Kandallóépítés aggodalmak nélkül

Rejtett költségek   nélkül

Ügyfeleinknek részletes árajánlatokat adunk, nem rejtjük el, hogy mi mennyibe kerül, valamint garanciát vállalunk arra, hogy a kandalló annyiért fog megépülni, mint amennyi az árajánlatban szerepel.

Okleveles szakemberek építik

Elmúltak azok az idők amikor apáról fiára szállt a szaktudás. A mai gyorsan változó komplex világban, ennél többre van szükség. Ezért az általunk készített kandallókat kizárólag hivatalos oklevéllel rendelkező szakemberek építik.

Kivitelezői nyilatkozattal, garancialevéllel

Az építés befejezéseskor minden esetben kivitelezői nyilatkozatot állítunk ki, ami elengedhetetlen különösen az újépítésű ingatlanok esetében a lakhatási engedély megszerzéséhez és átadjuk a garanciáról szóló papírokat.

Gyors helyszíni felmérés, pontos munkakezdés, szép kivitelezés. Csak ajánlani tudom a céget, nagyon szépen dolgoztak.
lángocska-csempekandalló-1,1
Hujbert Nóra
Mind a tervezés, mind a kivitelezés csillagos ötös. Azon ritka cégek egyike, akik a vásárló rendelkezésére állnak bármikor. Ha valaki tökéletes kályhát szeretne, akkor garantáltan a legjobb választás.
tulipános-cserépkályha
Zavadovics János

A kandalló megtervezéséhez az alábbi lépéseket kell követnie:

1. lépés: A kandallóbetét kiválasztása

A legtöbb esetben a kandalló tervezés folyamatát a kandallóbetét típusának kiválasztásával ajánlott kezdeni, mivel ez határozza meg, hogy milyen burkolatot lehet köré felépíteni.

A kandallóbetét kiválasztásánál 4 fő választási opció van: Síküveges, L-alakú oldalüveges, Kétoldalon üveges és Panoráma üveges. Az építés helye nagyban meghatározza hogy milyen felépítésűt lehet érdemes választania.

Ezután a kandallóbetét típusát kell meghatároznia. A legelterjetebb a légfűtéses megoldás, de választható vízteres, gázkandalló vagy biokandalló (etanolos látványkandalló) között. Illetve hogy szeretne-e hozzá ( amennyiben lehetséges ) a hatásfok növelése érdekében pluszban hődobot.

Végül az ajtónyitás szempontjából választható Liftes (felfelé húzható) vagy Hagyományosan vízszintesen nyíló zsanéros megoldás között.

Légbevezetés szempontjából léteznek hagyományosan a lakás légteréből használó, illetve – Külső légbevezetéses – ún. „Zárt égésterű” kandallók, amik egy légcsatorna segítségével kizárólag a lakáson kívülről kapják az égéshez szükséges levegőt. Mi ma már kizárólag a külső légbevezetéses megoldást ajánjuk ügyfeleink számára, erről bővebben Ide kattintva olvashat.

Síküveges
L-alakú, oldalüveges
Kétoldalon üveges
Panoráma, 3 oldalüveges

2. lépés: A felépítés kitalálása

Ez a lépés határozza meg leginkább a kandalló összképét. A kandallóbetét és a hely ismeretében már viszonylag könnyű a döntés.

Az alábbiakat kell átgondolni:

Tervezéskor egy dolgot azonban ne fejeltsen el; egy modern kandalló épp a letisztultsága miatt szép.

3. lépés: A kandalló burkolatának kiválasztása

Ez az utolsó lépés a tervezésben. Át kell gondolnia, hogy otthonába milyen anyagok és színek illenek.

Az ülőkéhez, a párkányhoz akár a kandalló teljes burkolásához választhat gránit, márvány és mészkő lapok között. Tudni kell, hogy minden természetes kőnek megvannak a saját jellegzetes színei, így otthona színe nagyban befolyásolja, hogy melyik anyagfajtát érdemes választania.
Általánosságban a legközkedveltebbek a homogén, viszonylag egyszínű lapok, amik a legtöbb otthonba könnyedén illeszkednek.
Ha a kandallóbetét típusához elérhető, választhat fém takaró keretet köréje, a kandallóbetét színében vagy rozsdamentes acél felülettel.

Amennyiben a kandalló burkolatának kályhacsempét szeretne, abban az esetben Csempekandallóról van szó, erről bővebben Ide kattintva olvashat.

4. lépés: Kapcsolatfelvétel

Amint megvan hogy mit szeretne, jöhet a kapcsolatfelvétel és az ötleteinek átadása. Ezek alapján készítünk egy méretpontos 3D-s tervrajzot, amin láthatja hogy ötlete hogyan mutat és ehhez adunk egy pontos személyreszabott árajánlatot.

Árajánlat kérésre 3 lehetőség van:

– Kérhet ingyenes helyszíni felmérést, ahol a megbeszélt időpontban otthonában felkeressük Önt. Itt minden részletet átbeszélünk és felhívjuk a figyelmét az esetleges korlátozó tényezőkre, majd készítjük el a tervrajzokat és az árajánlatot. Ez a legmegbízhatóbb és legpontosabb módszer, főképp azoknak ajánljuk akik a kandalló építésére már kivitelezőt keresnek

– A második lehetőség az Elektronikus feltérképezés. Ebben az esetben bekérjük az építés helyszínéről a fényképeket, a falhosszok méretét, a kémény típusát, átmérőjét és a tisztítóajtó helyét, amennyiben rendelkezésre áll; a helyszín alaprajzát, és a külső légbevezetés típusát, helyét és természetesen az elképzeléseit. Ez alapján készítjük el a tervrajzokat és az árajánlatot

– A harmadik lehetőség az Online árajánlat kérés. Ebben az esetben a referenciamunkáinkból választva tud árajánlatot kérni, hogy láthassa hozzávetőlegesen mennyibe kerül egy kandalló megépítése. Ajánlott azok számára, akik érdeklődés fázisban tartanak és árakra kíváncsiak, vagy azoknak aki a már meglévő referenciák között megtalálták azt, ami nekik tökéletesen megfelel

Amennyiben Ön Online árajánlatot szeretne igényelni, weboldalunkon a referenciáink között válassza ki az Önnek leginkább tetsző terméket, és a fényképre kattintva a kandalló adatai alatt található űrlapot kitöltve küldje el számunkra, mi pedig válaszüzenetünkben elküldjük a kért árajánlatot.
Referenciák

Igyenes helyszíni felmérésnek az igényléséhez keressen bennünket a – +36 (70) 252 5262 – telefonszámon és adja meg a nevét és a kandalló kivitelezési helyének címét, továbbá hogy melyik napon melyik időpont alkalmas Önnek a személyes találkozó lebonyolítására.

Így mi a megbeszélt időpontban igényeit és a helység adottságait megtudva ingyenesen elkészítünk Önnek egy személyre szabott, egyedi 3D-s tervrajzot és a hozzá tartozó árajánlatot.

Ingyenes Elektronikus feltérképezésnek az igényléséhez a – kalyhahaz@kalyhahaz.hu – Email címre küldje el az alábbi adatokat és fényképeket:

  • Az építés helyszínének pontos falhosszai és belmagassága
  • Kémény típusa, tisztótóajtó helye és magassága, illetve kéménybekötés magassága (ha van)
  • Külső légbevezetés típusa és bekötés poziciója
  • Amennyiben van, másolatot az alaprajzról
  • Fényképeket a helyszínről illetve fényképeket a kémény belsejéről
  • Minden egyéb korlátozó tényezőről: ablak, ajtó , villanykapcsoló, konnekor stb. helye

Nem találta meg amit keresett?

hordósy józsef
Hordósy József
Ügyvezető

Ebben az esetben is érdemes keresni bennünket mivel Villámgyorsan kaphat konzultációt teljesen ingyenesen. Csak keressen bennünket az alábbi telefonszámon és azonnal válaszolunk.

Blogunkból

Mind a cserépkályhának és a kandallónak is megvannak a maga előnyei, és sajátosságai. Összefoglalva, mindkét választás jó lehet, de…

Nem mindenki számára ismert, hogy a fa is alternatív, megújuló energiaforrásnak minősül. A fafűtés alkalmazása CO2 semleges.

Hiába a legkorszerűbb bió-tűzteres, folyton égő cserépkályha vagy központi fűtésre kötött kandalló, ha nincs megfelelő…

Ahhoz hogy kandallónk jól működjön, nagyon fontos hogy az hogyan van megépítve, de legalább ugyanennyire fontos hogy milyen a kémény amire rávan kötve.