Modern cserépkályha

Több szempontból lehet egy cserépkályhát modernnek nevezni, de a legtöbben a külső formai kialakítása, letisztult építési stílusa alapján nevezik annak. Ezek illeszkednek a mai lakberendezkedési trendekhez, és megmutatják, hogy a modern otthonok esszenciális díszeként is képes helyt állni a cserépkályha. De a technológiai fejlődésnek köszönhetően, modernnek nevezhetünk egy cserépkályhát annak belső, szerkezeti kialakítása illetve különböző technológiai megoldásai miatt is.

A minimál stílus eredete a Bauhausban keresendő. A stílus lényege a letisztult formák használata, kizárva ezzel minden felesleges, vagy zavarónak tekinthető díszítést. Az elképzelés mögött az áll, hogy egy átlátható, lényegre törő rendezett környezetet biztosítson. Az irányzat a luxus és elegancia egyik kifejezője.

A minimál cserépkályhánál is megfigyelhető ez a letisztult, átlátható formavilág.
Bár fontos hozzátenni, hogy egy ilyen cserépkályha igazán csak hozzá illő környezetben hozzá igazodó berendezési tárgyak között válik szerves részévé otthonunknak.

Külső kialakítás szempontjából:
modern-cserepkalyha
Hárompárkányos Modern Cserépkályha

Rendkívül széles a kályhacsempe minta, szín és forma paletta, ha valaki hagyományos cserépkályhát szeretne otthonába. Választhat hozzá kapus, keretes, négyzetes, tányéros, ovális mintájú csempét, és kérheti számtalan színben.  De minimál stílus választása esetén, egy két kivételtől eltekintve a cserépkályha szinte kizárólag sima minta nélküli lapokból készül, színvilág szempontjából behatároltabb a környezet színösszeállítása miatt. De a különlegessé tételre itt is van lehetőség, mégpedig a kályha formai kialakításával, ami lehet lépcsőzetes, eltolt téglatest a téglatestben, illetve további jellegzetességük a nagy üveges szögletes vagy téglalap formájú ajtók használata. Így tud illeszkedni a modern, letisztult, fiatalos, mai kornak megfelelő lakberendezési trendekhez, és maximálisan beleilleni a környezetébe.

Belső kialakítás szempontjából:

Az egyik szempont; egy speciális tűztér kialakítás mely a „biotűztér” elnevezést kapta, az alacsony káros anyag kibocsátás és a hagyományos tűztereknél magasabb hatásfoka miatt. Működésének lényege hogy a tüzelőanyag három irányból kapja az égési levegőt, speciálisan kialakított réseken keresztül, szintenként áramlik be a tűztérbe közvetlenül a fagázok égési zónájába, ezzel biztosítva a magas gyulladási hőmérsékletű komponensek tökéletes égését. Emellett van egy ajtóöblítő levegő, mely az üveg tisztán tartására szolgál. Illetve további újításokat tartalmaz, mely mind azt a célt szolgálja, hogy a kályhán belül minél magasabb égési hőmérséklet jöjjön létre. Ilyen például a szigetelt tűztérfenék vagy a dupla falú üvegajtó.

A másik szempont, ami alapján modernnek nevezhetjük, hogy nem a lakás levegőjét használja a tűz égéséhez, hanem egy légcsatornán keresztül jut az égéshez szükséges levegő a tűztérbe. Ez az úgynevezett zárt rendszerű tűztér kialakítás. Ami megint csak egy hatásfok növelő megoldás.

Kinek ajánljuk?

A formai kialakítását főleg felújítás előtt álló, felújított vagy újépítésű házakba ajánljuk, de a belső szerkezeti hatékonyságnövelő megoldásokat bárkinek, aki cserépkályhát szeretne, mivel azok még a hagyományos cserépkályhában is kivitelezhetőek.

Úgy érzi, hogy ideális lenne önnek egy Modern cserépkályha?

Tekintse meg referenciáinkat, és kérjen ingyenes ajánlatot az Önnek leginkább tetszőkre.

MEGNÉZEM