Tömeg | 0,35 kg |
---|---|
Benyúlási szár hossz | 300 mm |
Hőmérséklet tartomány | 0-600°C |
Számlapátmérő | 63 mm |
Csomag tartalma | 1 db hőmérő, 1 db védőcső |
Ház | Galvanizált acél |
Perem | Eloxált vagy porfestett alumínium |
Számlap | Fehér porfestett alumínium, fekete skálával |
Mutató | Alumínium, festett, fekete |
Leolvasás | Üveg számlap |
Érzékelőszár | ∅8mm, hátsó csatlakozású |
Kemence hőmérő 0-600°C-ig, 30 cm szár hossz, Védőcsővel
8 890 Ft
3 készleten
átvehető a megrendelést követően
(kiszállítás már 1190 Ft-tól)
1-3 munkanapon belül
A kemence optimális használatához és a sütés örömének maximalizálásához elengedhetetlen egy kemencehőmérő. A kemencében a sütési hőmérséklet 180°C és 300°C között mozog, melyet különösen fafűtéses kemencében nehéz pontosan beállítani. A kemencehőmérő segít a hőmérséklet ellenőrzésében és az ideális sütési hőfok meghatározásában az egyes ételekhez. Mivel a hőmérőt minden sütéskor ki kell venni, a kemence falába épített védőcső használata javasolt.
Bár minden termék gyárilag beállításra kerül, a szállítás során a kalibráció elállítódhat. Fontos, hogy az első használat előtt a hőmérő mutatóját a szár hegyén található csavarral a környezeti hőmérsékletre állítsa. Ez a kalibráció biztosítja a pontos hőmérsékletmérést.
Termékjellemzők
Leírás
Hogy kell használni a kemencehőmérőt?
Mindenképpen meg kell várni, amíg leég a fa!
Soha nem a lángoló fával megrakott kemence hőmérsékletét mérjük, hisz nekünk majd csak a hőre és nem a lángra lesz szükségünk. A láng hőmérséklete elérheti akár az 1000 – 1200 Celsius fokot is, így a mérőeszköz érzékelője gyorsan tönkremegy. A hőmérőt csak a fa leégését követően helyezze be a kemencébe! Így pontos adatokat kaphat arról, mikor, milyen a hőmérséklet a kemencében.
Ha ideális hőmérsékletet mutat a hőmérő, indulhat az ételek elkészítése!
Érdemes tisztában lenni azzal, milyen típusú húsételnek mekkora hőmérsékletre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően átsüljön, ne maradjon nyers és ne égjen meg. A belső, maghőmérséklet az, aminek el kell érnie egy bizonyos értéket, hogy a hús megfelelően megsüljön. Érdekesség, hogy a szárnyasokhoz egy kicsivel magasabb hőfok szükséges, mint a sertéshús esetében. Sőt, ha marhahús kerül a kemencébe, akár több, mint 10 Celsius fokkal is alacsonyabb lehet a kívánt hőmérséklet, mint baromfi esetén. Ezeket az értékeket külön hús hőmérővel is ellenőrizheti, de ha a kemencét 180 Celsius fokra hagyja visszahűlni, akkor már ideálisak a körülmények a sütéshez.
Téliesítés – a hőmérőt védjük az időjárás viszontagságaitól.
A sütés befejeztével, vagy a téli időszakban tegyük száraz helyre, ezzel elérhetjük, hogy hosszú évekig kiszolgáljon minket az eszköz.A hőmérő mutatóját a szár hegyénél található csavarral állítsa a környezeti hőmérséklet értékére. Ezt a kalibrálást az első használat előtt mindenképpen el kell végezni ahhoz, hogy pontos értékeket mérjünk.
- Amennyiben a hőmérő a tűztérbe benyúlik, csak a tűz leégése után helyezze a kemencében kialakított mérőhelyre, hogy a hőmérő egyetlen részét se érje nyílt láng
- A hőmérő a szárának a hegyénél méri a környezeti hőmérsékletet. A számlapos fejrészt ne helyezze a kemencébe, mivel az nem hőálló
- A téli időszakban ne hagyja kültéren a mérőeszközt
- Mivel az épített kemencék nem légkeverésesek, ezért azokban a sütőtér minden pontján más-más hőmérsékleti érték mérhető. Így Önnek ki kell majd tapasztalnia, hogy a hőmérő által mért hőmérsékleti érték valójában az étel közelében mennyit is jelent. Néhány tanács az elhelyezést illetően:
- Ha a kemence sütőterének pillanatnyi hőmérsékletére vagyunk kíváncsiak, akkor a hőmérő min. 10cm-rel nyúljon be a sütőtérbe
- Érdemes átvezető csövet beépíteni, ami megvédi a hőmérőt.
- A benyúló szár vége minél közelebb legyen a mérni kívánt területhez, de ne zavarja az étel ki- és behelyezését.
- A kemence falazatának különböző mélységeiben is megmérhetjük a hőmérsékletet. Ebből a felfűtés előrehaladására vonatkozóan kaphatunk információt, és a sütőtér jövőbeni hőmérsékletére következtethetünk.
Még nincsenek értékelések.